• Kupując bezpośrednio w naszym sklepie mają Państwa gwarancję najniższej ceny !
  • Zadbaj o własne zdrowie
  •  

    Ser twardy dojrzewający z mleka koziego

     

    Główny laureat Festiwalu Serów w Lidzbarku Warmińskim w 2012 roku.

     

    Mleko kozie spasteryzowane zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen i dodatkiem podpuszczki.

     

    Po odpowiednim dosuszeniu i schłodzeniu powstałej gęstwy serowej, zostaje ona umieszczona na sitach i poddana uciskowi w celu maksymalnego odsączenia serwatki.

     

    Odsączony ser umieszcza się w kąpieli solankowej. Wyjęty z solanki ser dojrzewa w wyznaczonej temperaturze przez wskazany okres, kiedy nadaje się już do spożycia.

     

    Pełną dojrzałość ser uzyskuje po 4 - 8 tygodniach w zależności od jego wielkości.

     

    Termin przydatności do spożycia 30 dni.

     

    Zawartość składników pokarmowych w produkcie:

     

    Skład: Mleko kozie pasteryzowane, sól, podpuszczka kozia,
    żywe kultury bakterii
    Wartość odżywcza w 100g
    Wartość energetyczna 1428kj / 344kcal
    Tłuszcz 26,5g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0g
    Węglowodany 2,4g
    w tym cukry 0,5g
    Białko 25,0g
    Sól 1,4g
    Przechowywać w temp. 8 - 10 st.C

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Najlepszy ser roku 2012

     

    Miło nam poinformować Państwa, że produkowany przez nas ser twardy otrzymał Nagrodę Główną za Najlepszy Ser roku 2012 na II Ogólnopolskim Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim.

     

    Poniżej zamieszczamy dyplom oraz zdjęcia z wręczenia nagrody głównej.

     

     

     

     

    Zarządzanie i marketing: Katedra Grafiki i Marketingu


    Wykonanie: Vision Consult oraz Katedra Grafiki i Marketingu

      P.H.U. KLIN Małgorzata Klause-Wojas - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2014 - 2017