• Podejmij decyzję mądrego żywienia !
  •  

     Oferta konwencjonalna

      SPRAWDŹ !


     

    POLECAMY SMACZNE DANIE


    Grillowany ser kozi
    z dressingiem żurawinowym

    • 2 garście rukoli
    • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
    • garść wyłuskanych orzechów włoskich
    • 1 jabłko
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 1 płaska łyżeczka cynamonu w proszku
    • 4 plastry rolady z sera koziego, grube na ok 2 cm

    Na półmiskach rozłozyć umytą i osuszoną rukolę i skropić 2 łyżeczkami oliwy z oliwek, oprószyć solą oraz pieprzem. Orzechy zrumienić na patelni i grubo posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić na cienkie plasterki. Włożyć je do miseczki i wymieszać z sokiem z cytryny oraz cynamonem.

     

    Rozgrzać mocno grill w piekarniku. Ser kozi umieścić na kawałkach folii aluminiowej i położyć go na blasze do pieczenia. Na rukoli ułożyć kawałki jabłka.

     

    Dressing:

    • 2 łyżki dźemu żurawinowego
    • 1 płaska łyżka płynnego miodu
    • 2 łyżki oliwy z oliwek (opcjonalnie)
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

    Sos doprawić solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Blachę z serem kozim wstawić do górnej części piekarnika na ok 1-1,5 minuty, aż ser zmięknie i zacznie się topić. Gorący położyć na jabłku, polać dressingiem żurawinowym i posypać orzechami włoskimi.

     

    Podawać z pieczywem.

     

     

    SUPER OFERTA

    specjalna propozycja dla naszych klientów - odwiedź nasz sklep i dokonaj zakupów po najniższych możliwych cenach

    Więcej

    Zarządzanie i marketing: Katedra Grafiki i Marketingu


    Wykonanie: Vision Consult oraz Katedra Grafiki i Marketingu

      P.H.U. KLIN Małgorzata Klause-Wojas - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2014 - 2017