• To już 20 lat tradycji i doświadczenia w produkcji naszych wyrobów !
  • Zadbaj o własne zdrowie
  •  

    22.11.2016
    Piąty certyfikat EKO dla Capra Campinos

    Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
    Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/

     


     

    21.11.2016
    Witamy na facebooku !

    Już teraz mogą Państwo znaleźć nas na FACEBOOKU :)) Serdecznie zapraszamy i polecamy nasz profil: Capra Campinos facebook

     


     

    18.11.2016
    Akcja reklamowa w dwumiesięczniku "Współczesna Dietetyka", listopad 2016
    nr 08/2016 oraz firmowym serwisie internetowym

    Drugą połowę listopada rozpoczęliśmy od współpracy reklamowej
    z dwumiesięcznikiem "Współczesna Dietetyka". Promocja naszych produktów realizowana jest w formie reklamy drukowanej w miesięczniku oraz za pośrednictwem firmowego serwisu internetowego. Dwumiesięcznik jest zbiorem aktualnej, rzetelnej i przede wszystkim praktycznej wiedzy eksperckiej, wykorzystywanej w codziennej pracy z osobami, wymagającymi terapii i pomocy najlepszych specjalistów w dziedzinie dietoterapii.

     


     

    28.09.2016
    Capra Campinos otrzymuje certyfikat "CIRF Innowacyjna i Rzetelna Firma 2016"

    Certyfikat CIRF obrazuje przedsiębiorcę, który inwestując we własną firmę, nie zapomina o fundamentalnym obowiązku rzetelnego płacenia swoich zobowiązań wobec pracowników jak i kontrahentów. Powyższy dokument potwierdza dwie najważniejsze kwestie rozwoju biznesowego: INNOWACYJNOŚĆ i RZETELNOŚĆ.

     


     

    28.09.2016
    Capra Campinos otrzymuje certyfikat "POB Osobowość roku 2016"

    Polski Orzeł Biznesu jest programem weryfikującym polską przestrzeń sektora MiŚP. "Osobowość Roku" jest ukoronowaniem przedsiębiorcy za wykonanie tytanicznej pracy na rzecz swojego przedsiębiorstwa oraz docenieniem wkładu kadry pracowniczej, która w znacznym stopniu przyczynia się do jego rozwoju.

     


     

    22.07.2016
    Capra Campinos otrzymuje certyfikat "Firma Godna Zaufania 2016"

    W dniu 22.07.2016 Capra Campinos otrzymała ponownie certyfikat "Firma Godna Zaufania", który jest wyróżnieniem mającym na celu pozytywną prezentację przedsiębiorstwa w sieci, a co się z tym wiąże kreowanie jego dobrego wizerunku na rynku, potwierdza rzetelność, najwyższą jakość oraz etykę w prowadzeniu działalności biznesowej.

     


     

    01.07.2016

    "Wokół Kampinosu" Lipiec - Sierpień 2016
    Rozmowa z właścicielką przetwórni Capra Campinos Małgorzatą Klause-Wojas

    W lipcowym numerze miesięcznika informacyjnego "Wokół Kampinosu" w sekcji "Ciekawi Ludzie" ukazał się obszerny wywiad z właścicielką Capra Campinos - Małgorzatą Klause Wojas. W materiale przedstawiono sylwetkę właścicielki oraz genezę powstania przetwórni Capra Campinos i jej systematycznego rozwoju.

     

    Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z pełną treścią artykułu, którą znajdą Państwo w poniższym linku.

     

    Wywiad z Małgorzatą Klause-Wojas

     


     

    01.07.2016
    Akcja reklamowa w informatorze "Sygnalista Leszna" nr 04/2016

    Początek wakacji rozpoczeliśmy lokalną akcją reklamową w niezależnym informatorze gminy pt. "Sygnalista Leszna" nr 04/2016, Lipiec/Sierpień, nad opracowaniem którego czuwa wydawnictwo JANQ z Leszna.

     


     

    04.06.2016
    Roladki z czosnkiem niedźwiedzim ekologiczne wyróżnione i nagrodzone

    Nowy produkt z oferty ekologicznej Capra Campinos "Roladka z czosnkiem niedźwiedzim ekologiczna" został wyróżniony i nagrodzony na VI Ogólnopolskim Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim.

     


     

    04.06.2016
    VI Ogólnopolski festiwal serów farmerskich i tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim

    W czerwcowy weekend 3-5.06.2016 należeliśmy (jak co roku) do grona wystawców VI-go Ogólnopolskiego festiwalu serów farmerskich i tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim. Celem imprezy jest m.in. promowanie rozwoju polskiego rynku serów produkowanych regionalnie. Na festiwalu odbywają się prezentacje producentów, warsztaty kulinarne, seminaria oraz kiermasz połączony z degustacją serów.

     


     

    01.06.2016
    Czwarty certyfikat EKO dla Capra Campinos

    Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
    Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/

     


     

    25-29.04.2016
    Capra Campinos wspiera projekt uczelni SGH "EKO STUDENT 2016"

    Celem projektu jest propagowanie ekologii, jako elementu życia codziennego każdego człowieka.

     

    Organizatorzy mówią o społecznie odpowiedzialnym biznesie i sprawiedliwym handlu. Pokazują łatwość prowadzenia zdrowego trybu życia w praktyce podczas warsztatów ruchowych, kosmetycznych, kreatywnych i lifestyle’owych. Dodatkowo studentom i pozostałym uczestnikom przedstawiane są sylwetki producentów oraz propozycje produktowe zdrowej żywności.

     

    Wyczerpujące informacje na temt powyższego projektu znajdą Państwa na stronach:

     


     

    01.04.2016
    Nowe produkty w ofercie Capra Campinos

    Z początkiem kwietnia 2016 nasza oferta została rozszerzona o nowe produkty
    w obu liniach produkcyjnych: konwencjonalnej i ekologicznej.

     

    Obecnie nasz asortyment produktowy rozszerzyliśmy o następujące pozycje:

    • ser kozi Capra dojrzewający z czosnkiem niedźwiedzim
    • ser kozi Capra dojrzewający z kozieradką
    • roladka z sera koziego natruralna
    • roladka z sera koziego z czosnkiem niedźwiedzim

    Dzięki nowej recepturze i zastosowaniu wyjątkowo wyważonego składu przypraw,
    nasze nowe produkty nabrały jeszcze większej wyrazistości i  niepowtarzalnego, charakterystycznego smaku, który sprawi, że zaspokoją one najbardziej wyrafinowane podniebienie.

    Życzymy smacznego

     

    18.12.2015
    Capra Campinos otrzymuje certyfikat "Euro Firma Fair Play  - EFFP"

    Jest to pierwszy w Polsce certyfikat kładący nacisk na dwie najważniejsze kwestie: INNOWACYJNOŚĆ i RZETELNOŚĆ oraz w wypadku tytułu:  "Polska Firma Fair Play" na wysokie normy etyczne.

    Certyfikat CIRF - "Polska Firma Fair Play" służy promocji oraz wyróżnieniu polskich przedsiębiorstw, dla których normy etyczne są stawiane jako priorytetowe cele prowadzenia działalności gospodarczej.

     

    Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.cirf.pl/

     


     

    03.11.2015
    Trzeci certyfikat EKO dla Capra Campinos

    Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
    Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/

     


     

    20.09.2015
    II Święto Sera i Wina na wrocławskich Pawłowicach

    Święto Sera i Wina to kiermasz, w czasie którego można degustować produkty wystawców, kupić regionalne sery, wina, być świadkiem "smacznych" pokazów gastronomicznych, jak również uczestniczyć w konkursie konsumenckim i eksperckim na najlepszy ser oraz na najlepsze wino. To wszystko w niepowtarzalnej scenerii pałacowych ogrodów. 

     


     

    10.09.2015
    Capra Campinos otrzymuje certyfikat "Firma Godna Zaufania 2015"

    Dnia 10.09.2015 Capra Campinos otrzymała certyfikat "Firma Godna Zaufania", który jest wyróżnieniem mającym na celu pozytywną prezentację przedsiębiorstwa w sieci, a co się z tym wiąże kreowanie jego dobrego wizerunku na rynku, potwierdza rzetelność, najwyższą jakość oraz etykę w prowadzeniu działalności biznesowej.

     


     

    01.09.2015
    Akcja reklamowa w miesięczniku "Wokół Kampinosu"

    Okres powakacyjny rozpoczeliśmy regionalną akcją reklamową w lokalnym miesięczniku informacyjnym "Wokół Kampinosu" Nr 1 Wrzesień 2015.

     


     

    12.06.2015
    Kulki z czosnkiem i ziołami w oleju wyróżnione i nagrodzone

    Podstawowy produkt z oferty konwencjonalnej Capra Campinos "kulki z czosnkiem i ziołami w oleju" został wyróżniony i nagrodzony na V Ogólnopolskim Festiwalu Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim. 

     


     

    04.11.2014
    Drugi certyfikat EKO dla Capra Campinos

    Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja, nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
    Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/ 

     


     

    01.10.2014
    Nowy typ opakowania dla sera twardego "CAPRA"

    Z początkiem października 2014 wprowadziliśmy nowy, dodatkowy rodzaj opakowania dla produktu "Ser twardy dojrzewający ekologiczny z mleka koziego CAPRA". Produkt zapakowany jest w specjalną folię spożywczą, zgrzaną termicznie a następnie umieszczony w estetycznym trójkątnym kartoniku, który stanowi opakowanie przyjazne dla środowiska.

     


     

    01.06.2014
    Udział w programie kulinarnym "Przez dziurkę od sera" - Kuchnia + TV

    Na początku czerwca 2014 nasza przetwórnia stała się głównym "bohaterem" trzeciej serii programu kulinarnego pt. "Przez dziurkę od sera" a dokładniej 8 odcinka serii, który jest emitowany na kanale Kuchnia +. Prowadzący program Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji polskich serów zagrodowych. Celem programu jest przybliżenie widzom tematu polskich serów.

     


     

    28.10.2013
    Pierwszy certyfikat EKO dla Capra Campinos

    Ekologiczna przetwórnia mleka koziego Capra Campinos posiada certyfikat zgodności EKOGWARANCJA PL-EKO-01. Jest to numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej Ekogwarancja nadany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
    Niezbędne informacje znajdą Państwo na: http://www.ekogwarancja.pl/  

     


     

    22.06.2013
    Capra Campinos na targach śniadaniowych w Warszawie

    W czerwcu 2013 w jednej z zielonych warszawskich dzielnic należeliśmy do grona wystawców/uczestników bardzo ciekawego projektu, jakim jest Targ Śniadaniowy. Celem eventu jest popularyzowanie idei wspólnych śniadań spożywanych w gronie bliskich sobie osób i poznawanie cikawych, smacznych "pomysłów" kulinarnych.  

     


     

    07.06.2013
    III Ogólnopolski festiwal serów farmerskich i tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim

    W czerwcu 2013 należeliśmy (jak co roku) do grona wystawców III-go Ogólnopolskiego festiwalu serów farmerskich i tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim. Celem imprezy jest m.in. promowanie rozwoju polskiego rynku serów produkowanych regionalnie. Na festiwalu odbywają się prezentacje producentów, warsztaty kulinarne, seminaria oraz kiermasz połączony z degustacją serów.

     


     

    01.06.2012
    Ser twardy dojrzewający z mleka koziego "Capra" zdobywa nagrodę główną


    II Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych w Lidzbarku Warmińskim, który odbył się w dniach 1-3 czerwca 2012 to szczególna data dla Capra Campinos, ponieważ nasz produkt: "Ser twardy dojrzewający z mleka koziego CAPRA" otrzymał nagrodę główną i zajął tym sposobem pierwsze miejsce w konkursie na Najlepszy Ser Festiwalu 2012. zobacz galę laureatów

     


     

    01.04.2012
    Akcja reklamowa w magazynie "Forum mleczarskie handel" 2/2012 (51)

    W kwietniu rozpoczeliśmy akcję informacyjno-reklamową w fachowym magazynie dla handlowców "Forum Mleczarskie - Handel" 2/2012 (51) kwiecień/maj. W dwumiesięczniku prezentujemy nasz asortyment produktowy jak również wywiad z właścicielką Capra Campinos Małgorzatą Klause-Wojas.

     


     

    01.01.2012 
    Akcja reklamowa w magazynie "Forum mleczarskie, Sery w praktyce, Podręcznik"

    Z początkiem 2012 roku podjęliśmy decyzję o publikacji materiałów informacyjnych na temat naszej przetwórni i ofercie produktowej w Podręczniku Forum Mleczarskie. Projekt przedstawia ponad 80 gatunków serów z różnych krajów Europy wraz ze szczegółowym opisem pochodzenia, oznaczeń i apelacji, parametrów miąższu, przeznaczenia kulinarnego oraz akcesoriów. Jest to źródło wiedzy o dostawcach specjalistycznych serów dla kupców sieci handlowych.

     


     

    16.07.1998
    Pierwsza publikacja prasowa o Capra Campinos "Zdrowie z puszczy" 

    W gazecie "Na Bielanach" nr 33 (83) z dnia 16 lipca 1998 roku ukazał się pierwszy artykuł o Capra Campinos. W tym okresie przetwórnia nosiła nazwę Ekologiczna Hodowla Kóz - Capra Campinos, której działalność w istotny sposób przyczyniła się i wpłynęła na dalszy rozwój zmierzający w kierunku produkcji koziego asortymentu produktowego.
    "Zdrowie z puszczy - artykuł"

     


     

     

    Podejmij decyzję mądrego żywienia...

     

    MLEKO - JOGURTY - TWAROGI - SERY - ROLADKI

     

    Własciwości odżywcze mleka koziego są udowodnione i wykorzystywane w profilaktyce wielu schorzeń.

     

    Mleko kozie i jego przetwory to źródło wapnia, fosforu, selenu. Istotna jest także zawartość witamin m.in. D, B1, B2 i PP, łatwo przyswajalnego białka zawierającego wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy m.in. tauryna oraz łatwo trawionego tłuszczu.

     

    NA CO POMAGA ?

     

    Dzięki w/w składnikom spożywanie produktów kozich ma istotny wpływ na profilaktykę w zakresie:

     

    • miażdżycy
    • migreny

     

    • regulacji cholesterolu
    • regulacji flory bakteryjnej jelit

     

    • ochrony układu sercowo-naczyniowego
    • ochrony układu oddechowego
    • ochrony układu pokarmowego

     

    • wzmaga odporność organizmu
    • wspomaga mineralizację kośćca
    • nie powoduje alergii

     

    • ze względu na zawartość antyoksydantów stosowane w profilaktyce chorób nowotworowych

     

    Zarządzanie i marketing: Katedra Grafiki i Marketingu


    Wykonanie: Vision Consult oraz Katedra Grafiki i Marketingu

      P.H.U. KLIN Małgorzata Klause-Wojas - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2014 - 2016