• Kupując bezpośrednio w naszym sklepie mają Państwa gwarancję najniższej ceny !
  • Zadbaj o własne zdrowie
  •  

    Serek do smarowania z mleka pasteryzowanego "Jędruś" ekologiczny

     

     

    Jest to serek, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie go podpuszczką i kulturami bakterii. Po okresie inkubacji uzyskuje się skrzep, który przy odpowiedniej kwasowości, musi być podgrzany. Następnie powstała gęstwa ocieka w ociekaczach. Po odcieknięciu serwatki, gęstwa jest lekko solona i pakowana do opakowań jednostkowych.

    Jest to serek podpuszczkowo kwasowy o delikatnej, gładkiej aksamitnej konsystencji, lekko posolony, świetnie nadający się do kanapek ale również jak baza dla różnego rodzaju past śniadaniowych farszu itp.

     

    Termin przydatności do spożycia 14 dni.

     

    Zawartość składników pokarmowych w produkcie:

     

    Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane,
    sól, podpuszczka kozia, żywe kultury bakterii
    Wartość odżywcza w 100g
    Wartość energetyczna 697kJ/168kcal
    Tłuszcz 13,0g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,2g
    Węglowodany 3,2g
    w tym cukry 3,2g
    Białko 9,5g
    Sól 1,5g
    Przechowywać w temp. 4-6 st.C

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zarządzanie i marketing: Katedra Grafiki i Marketingu


    Wykonanie: Vision Consult oraz Katedra Grafiki i Marketingu

      P.H.U. KLIN Małgorzata Klause-Wojas - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2014 - 2018