• Kupując bezpośrednio w naszym sklepie mają Państwa gwarancję najniższej ceny !
  • Zadbaj o własne zdrowie
  •  

    Ser twardy dojrzewający z pieprzem_zielonym z mleka koziego

     

    Ser dojrzewający typu holenderskiego, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie podpuszczką kozią i odpowiednimi kulturami bakterii.

    Po uzyskaniu skrzepu o wymaganych parametrach, jest on powoli podgrzewany w celu osuszenia ziarna. Uzyskane ziarno serowe jest mieszane z ziarnami pieprzu zielonego, a następnie formowane w krążki serowe w specjalnych formach i później prasowane.

    Po odcieknięciu serwatki, sery umieszcza się w kąpieli solankowej, następnie osusza się je i umieszcza w dojrzewalni. Ser dojrzewa w wyznaczonej temperaturze i wilgotności przez wskazany okres, po którym to uzyskuje może być przeznaczony do dystrybucji.

    Dodatek ziaren pieprzu zielonego do sera nadaje mu przyjemny aromat i wyrazisty smak.

    Pełną dojrzałość ser uzyskuje po 4- 8 tygodniach w zależności od jego wielkości.

     

    Termin przydatności do spożycia 30 dni.

     

    Zawartość składników pokarmowych w produkcie:

     

    Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane,
    pieprz zielony ekologiczny 2,16%, sól,
    podpuszczka kozia, żywe kultury bakterii

    Wartość odżywcza w 100g
    Wartość energetyczna 1428kj / 344kcal
    Tłuszcz 26,5g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0g
    Węglowodany 2,52g
    w tym cukry 0,5g
    Białko 25,0g
    Sól 1,4g
    Przechowywać w temp. 8 - 10 st.C

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Czym jest pieprz zielony ?

     

    Pieprz zielony to przyprawa, która jest znana i powszechnie używana w kuchniach całego świata. Pieprz zielony to niedojrzałe owoce pieprzu czarnego, które są tak przygotowane aby nie doszło do fermentacji (moczenie w solance i szybkie suszenie) Ze względu na jej pikantny i wyrazisty aromat tą przyprawą chętnie wzbogaca się smak wielu potraw.

    Należy jednak jeszcze pamiętać o właściwościach leczniczych pieprzu zielonego. Usprawnia on proces trawienia, przyspiesza metabolizm, a nawet pomaga chronić organizm przed atakiem nowotworów, działa przeciwgorączkowo, może być lekarstwem na bóle głowy, mięśni czy stawów.

     

     

    Zarządzanie i marketing: Katedra Grafiki i Marketingu


    Wykonanie: Vision Consult oraz Katedra Grafiki i Marketingu

      P.H.U. KLIN Małgorzata Klause-Wojas - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2014 - 2018