• Kupując bezpośrednio w naszym sklepie mają Państwa gwarancję najniższej ceny !
  • Zadbaj o własne zdrowie
  •  

    Jogurt owocowy z mleka koziego - nie zawiera glutenu

     

     

     

     

     

     

     

     

    Mleko kozie zostaje spasteryzowane.

     

    Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi.

     

    Po okresie inkubacji i schłodzeniu powstały jogurt naturalny zostaje rozlany do opakowań jednostkowych o pojemności 150g i umieszczony w chłodni.

     

    Przy produkcji jogurtów owocowych wsad owocowy f-my Eurohansa Toruń zostaje dodany do jogurtu naturalnego i po wymieszaniu jogurt owocowy zostaje rozlany do opakowań jednostkowych o pojemności 150g i umieszczony w chłodni.

     

    Jogurty owocowe zawierają ok. 3% cukru/sacharoza, syrop glukozowy, którym słodzone są owoce we wsadach owocowych.

     

    Termin przydatności do spożycia 18-21 dni.

     

     

    Zawartość składników pokarmowych w produkcie:

     


    Jogurt kozi owocowy - nie zawiera glutenu


    Pojemność 150g
    Skład: Mleko kozie pasteryzowane, wsad owocowy 15% 
    (owoce 35% rozdrobnione, przecier owocowy, woda,
    syrop glukozowo-fruktozowy, substancje zagęszczające:
    skrobia modyfikowana, pektyna, koncentrat kwasu
    cytrynowego, aromat naturalny),żywe kultury bakterii
    jogurtowych (Streptococcus thermophilus,
    Lactobacillus delbruecki ssp.). Nie zawiera glutenu.
    Wartośc odżywcza w 100g
    Wartośc energetyczna 336kj / 80kcal
    Tłuszcz 2,7g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g
    Węglowodany 11,2g
    w tym cukry 10,9g
    Białko 2,6g
    Sól 0,08g
    Przechowywać w temp. 2 - 6 st.C

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Jogurt z mleka koziego - oferta smakowa

     

    Obecnie w naszej ofercie znajdują się jogurty w  kubeczkach z tworzywa sztucznego o pojemności 150g.

     

    Proponowane smaki to:

    • jogurt z czarnej porzeczki,
    • jogurt z owoców leśnych,
    • jogurt malinowy,
    • jogurt truskawkowy,
    • jogurt jagodowy,
    • jogurt brzoskwiniowy,
    • jogurt wiśniowy.

     

     

     

     

    Zarządzanie i marketing: Katedra Grafiki i Marketingu


    Wykonanie: Vision Consult oraz Katedra Grafiki i Marketingu

      P.H.U. KLIN Małgorzata Klause-Wojas - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2014 - 2016